Nonii, eile õhtul hakkas minu katsetajavaim kohe koledasti peale käima ja nõnda siis ei jäänudki muud üle, kui järjekordne ilma linnaseekstraktita ja koriandrita leivategu hakkama panna. Hommikuks oli hapukasmõrkjas plöga valmis ning kõik järelolev rukkijahu läks taignasse. Mees sai ka voodist üles kärgitud, et liha kõrvale sibulat panna oleks. Kui käsi taignas oli, helistas loomulikult sõbrants, nii et lurtsutasin oma vedelavõitu taigent rahulikult edasi. Nonii, liha sisse - osasse ja mõned vormid kapist juurde, kuna tegin täiskoguse taigent. Nüüd mahti ka sõbrantsile tagais helistada. Kuniks leivad kerkivad, jõuame käia Rottermanni turul ja kirbulaadal. Täitsa tore oli. Ainuke asi, mis mulle turgude juures ei meeldi, et eestlased on ka kauplema õppinud ja nüüd on nii kole piinlik kuidagi lettide juurest ostmata minema jalutada. Õnneks ma ei võtnud meelega sularaha kaasa. Sõbrants sai muidugi superostu - 30-kroonise täiesti korraliku multifunktsionaalse koti. Veel lõigati seal disianinoorte poolt vinüülikatest kõrvakaid välja ja üks mees pakkus puzzletegemise võimalust - visiitkaardiks oligi puzzletüki peal olev veebiaadress. Ja ühed traadist ja korralikest kividest ehted paistsid ka silma. Iseenesest saaks ise ka nendega hakkama, kui kive oleks. Sõbrantsi meelitasingi õhe vaese käsitöölise juurest vaid paari küünlaga ära, jutuga, et ma võin neid teisi asju talle õpetada. Seejärel langes ta villamüüja "ohvriks". Nii et hakkame millagi viltima. Aga tema jälle seevastu hakkab minu tahtejõuks ja lähme nädala sees kindlasti trenni.
Minu kopkad kulusid muidugi kõik kaubamajas lõpuks ometi puuduoleva linnaseekstrakti leidnuna ning koriandririiulit laastanuna.
Ja kojutulles üllatus-üllatus, leib kõik üle ääre vupsand. Seda näpunäidet kirja ei pannud ja näe, ununeski. Igal juhul kerkis vägevalt. Eelmisel korral nagu sellega võrreldes mingit kerkimist ei toimunudki. Vahe vist selles, et eelmsiel korral oli rätiku sees radikal, aga sel korral soojendasin veidi ahju ja panin sinna. Vot.
Igal juhul siin mu nunnud on ja homme ootan külalisi. Vist proovin ikka oma lemmikut - puuviljaleiba ka. Tervitused Toiduakadeemiale ja Anneli Maksanile, kes jagas superhäid näpunäiteid leivakoolitusel. Muide, enne leivakoolitust sain teada, et ka üks sõbrants proovis millagi leiba teha, kuid praegu olen täiesti kindel, et tegin õige valiku, et koolitusele läksin. Ikkagi tegija ise õpetab ja annab kõik näpunäited ning isegi juuretise teele kaasa. Ole ainult hea ja pane kõik kirja ning hakka küpsetama!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar